Title Image

La Taula

La taula [The Long Table] és un projecte de la companyia nord-americana Split Britches inspirat en la pel·lícula Antonia’s Line de Marleen Gorris i que combina teatralitat i models de participació comunitària.

Qualsevol persona del públic pot seure a taula. Aquest mecanisme de debat és una forma ràpida de convocar la gent a un punt de trobada d’idees i pensaments sobre qüestions fonamentals. A l’inici de cada sessió, un amfitrió dicta les normes de conversa, planteja una sèrie de preguntes vertebradores del tema proposat, i a partir d’aquí s’obre la participació a tothom qui vulgui seure a la taula i dir la seva. Si algú s’alça de taula, sempre hi pot tornar. Pot guixar les estovalles i deixar-hi comentaris o dibuixos. Pot demanar educadament que algú deixi lliure un lloc per  ocupar-lo. Pot estar-s’hi en silenci, incòmode o enriallat… S’arriba a un final, però mai a cap conclusió.

 

La temàtica sobre la que girarà aquestes dues sessions de participació ciutadana és “Els terrats urbans com a elements claus per a un futur sostenible de les ciutats mediterrànies.”

Què es farà amb les conclusions extretes d’aquestes sessions?

Les conclusions, o més ben dit els temes que surtin a debat, es recolliran de manera escrita i audiovisual amb un doble objectiu:

 

  • Es generarà un document que destaqui els punts claus que s’han tractat i que es compartirà amb els ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat per tal que li donin l’ús que creguin que sigui necessari donar-hi.

 

  • Per una altra banda, el document també servirà com a resum per a poder complementar tot el seguit d’activitats que s’estan duent a terme en el marc del projecte de cooperació europeu co-finançat per l’ajuda Europa Creativa amb els objectius específics de promoure una visió a llarg termini que prengui els terrats com a element crucial per al desenvolupament sostenible de les ciutats europees i establir una visió de futur sobre l’ús i el significat que tenen els terrats per a nosaltres com a comunitat.

Taula 1: Memòria i passat

Dimarts 6 de juliol a les 19.30 h

Terrat del Teatre Lliure de Montjuïc

Què han suposat els terrats per a nosaltres com a societat? Quins usos se li donaven que avui en dia no? Quines han estat les raons per a que aquests espais hagin caigut en desús?

 

Amfitrió: Isaias Fanlo – acadèmic, escriptor i gestor cultural

Idioma vehicular: català

Taula 2: Ambició i futur

Dijous 8 de juliol a les 19:30 h

Terrat del Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

 

Estem a temps de reclamar de nou els terrats com a espai comunitari? Quin impacte poden tenir els terrats a ciutats sobre-poblades com L’Hospitalet de Llobregat o Barcelona?  Quin impacte pot tenir l’ús dels terrats en actituds i comportaments dels habitants de ciutats sobre-poblades com L’Hospitalet de Llobregat o Barcelona? Com l’ús d’espais no-convencionals com els terrats poden influir les polítiques urbanes d’un futur?

 

Amfitriona: Denise Duncan – dramaturga

Idioma vehicular: català