Els membres de la European Creative Rooftop Network (Xarxa Europea de Terrats Creatius) van dur a terme un programa d’intercanvi de residències artístiques transdisciplinàries a terrats durant l’estiu 2022. Les residències estaven enfocades a desenvolupar projectes artístics amb els terrats i els seus usos com a font d’inspiració.

Per aquest programa de residències artístiques les ciutats de la ECRN es van agrupar en trios per explorar un mateix eix temàtic. Des de Coincidències vam obrir la convocatòria a artistes de Catalunya o que visquin i treballin a Barcelona per realitzar les residències a Göteborg i Amsterdam. Els artistes que van anar a les respectives ciutats van ser l’artista plàstic Franco Fasoli i la ballarina i coreògrafa Ariadna Peya. L’intercanvi dels artistes es va realitzar en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, Coincidències va rebre dins del festival Terrats en Cultura la ballarina i coreògrafa mersiha messiha (Göteborg) i l’artista performatiu Claudio Ritfeld (Amsterdam). El Centre Cultural La Bòbila (L’Hospitalet de Llobregat) va acollir la presentació final de la feina dels dos artistes, que van investigar en residència sobre els processos de gentrificació a la zona.

L’actuació de mersiha messiha al C.C. La Bòbila

La ballarina i coreògrafa mersiha messiha

Claudio Ritfeld envolta el públic de La Bòbila

Moment de la performance de Ritfeld

Ariadna Peya al seu escenari: un aparcament

Detall de l’aparcament durant l’actuació

La instal·lació resultant de Franco Fasoli

Peça de Franco Fasoli exposada a Göteborg