Acció participativa – Performance
Diumenge 22 d’octubre, 18.30 h
La baixada de la Gloria 6

El mapa d’una ciutat informa sobre la ubicació i la geometria dels seus elements urbans: edificis, carrers, places… És la projecció d’un entorn físic visible per tothom. El mapa emocional documenta i ubica una altra classe d’elements: aquests que tenen a veure amb la vivència personal i l’emoció de cadascú i que es poden relacionar amb un lloc concret de la ciutat. Elements procedents de la memòria i, per tant, invisibles fins que hom decideixi compartir-los i deixar testimoni de que la ciutat, tot i el fred del formigó, està plena de vida i emocions.

La instal·lació es un procés de recollida d’aquests trossets de memòria i, a través d’aquesta, un intent d’esbós d’un retrat del barri de Vallcarca. En mig de les escales que porten fins el Park Güell el flux continu de turistes no miren la ciutat, i menys el barri o els veïns dins la seva quotidianitat. Què passa si senyalem que aquí hi ha emocions, records i vivències?

La instal·lació serà una xarxa sospesa a l’aire, com una tela d’aranya, que farà part seva a tothom qui passi per sota seu.

El procés és participatiu i obert tothom i està dinamitzat per tal que el públic pugui expressar les seves vivències relacionades amb el barri, formant el mapa poc a poc.

Fitxa artística

Autor: GrÜ

ENTRADA LLIURE