Title Image

Projecte Paramythádes

El nom del projecte Paramythádes (Παραμυθάδες) és un mot grec que significa “contadors d’històries” o narradors.  Es basa en tres disciplines: teatre, dansa i música, adreçades, principalment, a nens, adolescents i dones refugiades.

 

La paraula pot curar. Això no ho diem només la gent de teatre i els narradors, sinó que ho diu la base de la psicoanàlisi. Les històries poden ajudar a superar traumes, tant pel que les explica com pel que les escolta.

 

El teatre és un territori que pot ajudar a les persones a superar pors i dificultats, a expressar emocions i sentiments. Un joc simbòlic que ens permet interactuar amb els altres des d’una perspectiva protegida. Un joc on pensem, sentim i actuem sense por a equivocar-nos, un assaig que ens prepara per a pensar, sentir i actuar a la vida.

 

La dansa és una de les activitats més benèfiques per a l’organisme. No només per l’exercici físic, sinó també pels seus efectes positius en el sistema immunitari.

 

La música pot modificar el nostre estat d’ànim. La podem gaudir sense necessitat de traducció. Traspassa fronteres.

Les activitats del projecte s’han dut terme en diferents camps de refugiats situats prop de Tessalònica (nord de Grècia).

ONG d’acollida a Nea Kavala: WE ARE HERE