Title Image

16 de setembre
Faune, de Pol Jiménez

Dansa

Dijous 16 de setembre, 19.30 h

Barri del Guinardó

El ballarí i coreògraf Pol Jiménez va portar Agénero als Terrats l’any 2018, sota la direcció de Juan Carlos Lérida. Aquella peça en procés que va fascinar el públic va acabar derivant en La Oscilante, un treball justament premiat als Premis Butaca 2019. És per això que ens agrada molt tornar a comptar amb el talent del jove ballarí i coreògraf de cara als Terrats 2021.

 

En aquesta ocasió presentarem el seu work in progress: Faune, un solo fet a partir del Preludi a la becaina del faune de Nijinsky, on aborden la figura mítica del faune i tot l’imaginari que l’envolta sota una perspectiva contemporània. Faune es dóna un tractament al cos de Jiménez des dels eixos medul·lars de la dansa espanyola, com ara, la dansa estilitzada, l’escola bolera, el folklore i el flamenc, amb la intenció de descobrir una entitat construïda des d’un mestissatge artístic i realitzar una traducció de les formes tradicionals per a donar lloc a un llenguatge híbrid, que busca enriquir a la dansa espanyola.

 

Aquesta mirada trencadora desemboca en un espectacle fascinant com la figura mitològica del faune, i ens fa pensar en els límits de la masculinitat, en l’intercanvi dels cossos, l’erotisme, i el vincle (de vegades intangible) que guardem amb els nostres ancestres.

 

CASTELLANO:
En esta ocasión presentaremos su working progress: Faune. Un solo a cargo de Pol Jiménez y bajo la dirección de Bruno Ramri donde se aborda la figura mítica del fauno y de todo el imaginario que le rodea bajo una perspectiva contemporánea. En Faune se da un tratamiento al cuerpo de Jiménez desde los ejes medulares de la danza española, tales como, la danza estilizada, la escuela bolera, el folclore y el flamenco con la intención de descubrir  una entidad construida desde un mestizaje artístico y realizar una traducción de las formas tradicionales para dar cabida a un lenguaje híbrido, que busca enriquecer a la danza española.

Fitxa artística

Direcció

Bruno Ramri

Coreografia

Bruno Ramri i Pol Jiménez

Idea original i intèrpret

Pol Jiménez

Música

A determinar

Disseny i confecció de vestuari

Dina Bougnouch

Disseny i tècnic de llums

Lucas Tornero

Fotografia

Andrea Campillo

Producció

Pol Jiménez

Residències

La Tacones i Centre Cívic Barceloneta