Title Image

17 de maig
Fil de memòria, Pere Arquillué i Toni Ubach

Poesia

Dimarts 17 de maig, 20 h

Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L’any 2022 és l’any Gabriel Ferrater, i és per això que volem inaugurar els Terrats en Cultura a Barcelona amb un espectacle poètic, cos i paraula, que ens apropi a un dels grans escriptors catalans del segle XX.

 

A Fil de memòria, Pere Arquillué ens presenta un retrat personal i literari de qui està considerat com un dels principals renovadors de la poesia catalana de postguerra. No és el primer cop que Arquillué s’endinsa en la paraula de Gabriel Ferrater: ja ho va fer fa vint-i-cinc anys. Ara hi torna, acompanyat per la música de Toni Ubach, amb un espectacle delicat, que confia en el vers, perquè sap que la poètica ferrateriana és una lliçó de vida.

 

L’obra poètica de Gabriel Ferrater, recollida en el volum Les dones i els dies, gira entorn de l’erotisme i el pas del temps. És una poètica profundament moral, però gens moralista. Precisos i intensos, els seus versos proposen un diàleg amb la complexa i enigmàtica realitat de les relacions humanes. I tot això en l’espai íntim i proper d’un terrat, contemplant el cel i la ciutat, en un viatge a través de la paraula a càrrec d’un dels grans actors de l’escena del nostre país. Què més podem demanar?

Fitxa artística

Direcció i interpretació

Pere Arquillué

Música, so i llum

Toni Ubach

Tria de poemes

Dolors Oller

Producció

Mola Produccions