Title Image

22 de juliol
Mostra Residències Europees

Dansa+Perfomance

Divendres 22 de juliol, 20:30h

Centre Cultural La Bòbila (L’Hospitalet de Llobregat)

Com a part del programa de Residències Europees organitzat per la European Creative Rooftop Network (ECRN), aquesta edició de Terrats en Cultura acull i presenta la feina de dos artistes de les ciutats de Göteborg i Amsterdam en residència a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat.

 

Mersiha Messiha (ballarina i coreògrafa de Göteborg) i Claudio Ritfeld (artista perfomatiu d’Amsterdam) han investigat sobre els processos de gentrificació i què hi ha més enllà. Amb aquest projecte aproparem les mirades de dos artistes internacionals provinents de ciutats que estan patint un procés urbà similar al nostre.

 

Mersiha Messiha treballarà sobre el so i l’espai de les comunitats i agents culturals de L’Hospitalet de Llobregat per, a través de les tècniques de sons corporals, exhumar el subconscient urbà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Claudio Ritfeld investiga sobre el paper de les empreses, l’ajuntament i les associacions veïnals afavorint o en contra de la gentrificació. Tot pensat per culminar en una performance articulada com a cerimònia d’entrega de premis.

 

Una artista s’ha apropat a les comunitats des del Besós, l’altre del del Llobregat. I es preguntaran què ha canviat i què segueix igual per acabar convertint el seu procés d’investigació sobre els cossos gentrificats en un diàleg final entre comunitats que es podrà veure cojuntament en aquesta Mostra de Residències Europees dins de la programació dels Terrats en Cultura 2022.

Fitxa artística:

Mersiha Messiha 

Claudio Ritfeld