Title Image

15 de juny
No es país para negras

Teatre

Dimecres 15 de juny, 20:30h

Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Després de recollir èxits pels escenaris de tot Espanya, el monòleg autobiogràfic de la Sílvia Albert Sopale No es país para negras arriba als Terrats en Cultura 2022 i ho fa amb una funció única, adaptada per als Terrats i pensada a partir de la proximitat. L’obra, amb direcció de Carolina Torres Topaga, narra el periple vital d’una dona negra a Espanya (la mateixa Silvia Albert Sopale), nascuda a Sant Sebastià el 1976. Una nena negra en una família de negres en un país de blancs/ques.

 

Acompanyant-la, l’espectador recorrerà quaranta anys de vida i reviurà cançons populars i anuncis televisius que van marcar (no sempre per bé) l’imaginari d’una generació. L’espectacle ens portarà, també, pel despertar de l’adolescència amb els seus interrogants i en la formació de la seva identitat. Un viatge a cavall entre Europa i Àfrica, que ens planteja, a través de l’humor, un seguit de preguntes importants: D’on som? Què som? Què no som? Com es formen les nostres identitats?

 

Interpretant diversos personatges i servint-se de la teatralitat més física, la Silvia mostra amb humor i ironia els diferents punts de vista sobre el racisme, la sexualitat de la dona negra i els debats identitaris. Per fer-ho, l’autora i actriu se serveix dels seus records i els de tota una comunitat, per portar dalt dels terrats part d’una història no narrada fins al moment: la història de les dones negres espanyoles. Tot plegat, en una comèdia dramàtica que congela el somriure.

Fitxa artística:

Actriu

Silvia Albert Sopale

Direcció

Carolina Torres Topaga

Text

Silvia Albert Sopale amb la col·laboració de Carolina Torres Topaga i Laura Freijo Justo

Moviment

Chechu García

Espai escènic

Carolina Torres Topaga

So

Silvia M. Aranda

Il·luminació

Alberto Barberá

Vestuari

Eugenia Gusmerini

Fotografia

Toni Payán, Joan Linuxbcn i Josep Tobella

Tècnic de llum i so

Raúl Beldarrain

Distribució

Karel Mena