Title Image

29 de juny
Ocaña, reina de Las Ramblas
Marc Rosich, Joan Vázquez i Marc Sambola

Cabaret
29 de juny, 20.30 h
L’horta de Lleida

Va ser un artista autènticament inclassificable. Va irrompre com a performer dècades abans que ningú de nosaltres sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, reapareixerà en un indret secret de l’horta de Lleida.

 

De la mà de l’actor i cantant Joan Vázquez (el premiat protagonista de Paquito forever), i de la guitarra del director musical Marc Sambola, retem aquest homenatge a Ocaña en un recital teatralitzat a ritme de cobles amb arranjaments especialment compostos per a l’ocasió. A Coplas por Ocaña, les paraules en primera persona d’aquest artista majúscul es combinen amb la interpretació de clàssics com Tatuaje, Ojos verdes, Y sin embargo te quiero o La niña de fuego. El dramaturg Marc Rosich, coneixedor profund de la figura d’Ocaña, ha confegit una dramatúrgia exquisida i punyent, i dirigeix Vázquez en aquest homenatge a la indiscutible reina de Les Rambles. Tots ells ens portaran en un viatge a aquella Barcelona de finals dels setanta i principis dels vuitanta, una ciutat que mirava amb irreverència cap al futur i que lluitava per la justícia i la llibertat per a tothom.

 

L’any passat, Rosich va estrenar a Berlín la versió alemanya d’aquest espectacle, amb un èxit aclaparador tant de crítica com de públic. Ara, envoltat de l’ambient més dissonant, Ocaña portarà els seus números de cabaret a l’entron rural perquè tots els lleidatans, tant els del nucli urbà com els de l’horta, puguin gaudir d’aquesta proposta atrevida, sofisticada i única.

 

Amb la col·laboració de Pride Barcelona.

Fitxa artística

 

Direcció d’escena i dramatúrgia

Marc Rosich

 

Direcció musical i arranjaments

Marc Sambola

 

Actor i cantant

Joan Vázquez

 

Guitarra

Marc Sambola

 

Vestuari

Joana Martí

Caracterització

Txus González

Fotografia

Isaias Fanlo

Premsa i comunicació

Neus Purtí

Producció OBNC

Raül Perales

Direcció OBNC

Dietrich Grosse