Title Image

23 d’abril
Roges, Cia. Miquel Barcelona

Dansa

Divendres 23 d’abril, 19:30 h

Centre Cultural La Bòbila (L’Hospitalet de Llobregat)

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

La Cia. Miquel Barcelona, amb la col·laboració d’Helena Gispert, Bea Vergés i Oriol Mula, presenten una història bèl·lica creada des del moviment i amb un espai sonor que evoca a la Guerra Civil Espanyola des del silenci, la inquietud i la misèria.

 

Roges és una peça d’arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball: una recerca de testimonis de la època de postguerra de la Guerra civil espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de la època. La peça s’estrenarà al Mercat de les Flors la temporada 2021-2022.

 

Des que vam estrenar Roges als Terrats en Cultura l’agost de 2020 fins al setembre de 2021, en el procés de creació de l’espectacle s’han anat intervenint, a través de l’art, espais de memòria de la època de postguerra. Es tracta d’un work in progress que nodrirà de contingut, estètica i dramatúrgia, la peça final del treball de territori i memòria de diferents festivals i estructures d’exhibició. Ens referim a tallers, col·loquis, associacions, recerca de testimonis i, finalment, pràctiques a través del cos i de la dansa per posar en contacte una generació silenciada (gent gran) i les noves generacions. L’objectiu d’aquestes trobades és doble: trobar informació rellevant sobre aquella època per establir forts paral·lelismes amb el moment actual i generar un marc de contingut per a la peça final escènica.

 

Roges és la evolució d’aquesta recerca que la companyia va compartint en càpsules en diferents contextos d’exhibició.

 

Després d’aquesta funció es realitzarà un col·loqui a càrrec del coreògraf i les intèrprets sobre “experiències i memòria col·lectiva de l’Espanya de post-guerra”.

Fitxa artística

Direcció

Miquel Barcelona

Producció executiva

Tàndem produccions

Producció

Bruno Valls

Coordinació tècnica

Josep Sánchez-Rico

Intèrprets

Helena Gispert i Bea Vergés

Músics

Oriol Mula

Fotografia

Nora Baylach