Dins del projecte Terrats al Territori, enguany els Terrats en Cultura tornen a L’Hospitalet de Llobregat! La iniciativa, nascuda amb la intenció d’unir cultura i ciutadania, porta esdeveniments de primer nivell a espais no convencionals per tal de fer que, d’una banda, part dels veïns de L’Hospitalet coneguin iniciatives diferents, i de l’altra, que es reivindiqui com a una ciutat plena de cultura. L’any 2018, presentem quatre propostes per a fer de les altures de la ciutat un espai singular i ple de moments irrepetibles.

Terrats en Cultura dins les Festes de la Primavera 2018

20 d’abril, 20 h – Biblioteca de Bellvitge
Daniel Lumbreras en concert

Ens fa molta il·lusió portar dalt dels Terrats un dels artistes catalans que han emergit amb més impuls aquest any. Daniel Lumbreras va irrompre en el panorama musical estatal amb La vila, un àlbum que ha estat designat com millor disc català de l’any segons la prestigiosa revista MondoSonoro.

La música de Daniel Lumbreras és difícil de classificar, té tints de música africana, celta, brasilera o fins i tot dels cants sufís o de la música raï. Però la base no deixa de ser un pop folk de caire occidental, ric en matisos i molt líric. Amb la particularitat afegida de que canta improvisant fonemes. Prenent-se la veu com un instrument més i centrant tota l’expressivitat en la musicalitat del so. Aquí radica la universalitat de la seva proposta i la vocació per traspassar fronteres. No canta en cap idioma, però tothom el pot entendre. Aquest abril pujarà al terrat de la bilbioteca de Bellvitge fent d’aquesta, una posta de sol màgica!

Entrada lliure. Cal fer reserva prèvia a ccultural.labobila@l-h.cat (aforament limitat)

21 d’abril, 20 h – CC La Bòbila
Moveo: Conseqüències + No come pan.

La prestigiosa companyia de teatre i moviment Moveo puja als Terrats amb un programa doble on mostraran una de les peces del seu repertori juntament amb un solo d’una de les ballarines de la mateixa companyia.

Dalt del terrat del Centre Cultural La Bòbila s’interpretaran “Conseqüències”, guanyadora del Premi Moritz FiraTàrrega’17 a la Millor Estrena d’Arts de Carrer per una banda, i “No come pan”, un solo que interroga directament les emocions dels espectadors.

Totes dues peces ens oferiran una panoràmica excepcional de la trajectòria d’aquesta puixant companyia, en un espectacle que farà les delícies dels amants de la dansa, i també de tots aquells que es vulguin deixar sorprendre dalt d’un terrat.

Entrada gratuïta. Cal fer reserva prèvia a ccultural.labobila@l-h.cat (aforament limitat)

+info
CC La Bòbila (L’Hospitalet)

20 de juliol, 20 h – CC La Bòbila
Kabarett-Protokoll

Al 2014 els Terrats en Cultura es van endinsar dins del gènere del cabaret amb aquesta peça d’Helena Tornero on confluïen teatre i música.

Fa uns vuitanta anys, unes persones van atacar el feixisme creixent amb unes armes tan punyents com seductores: la paraula i la música. Des de l’escena dels cabarets berlinesos, es van permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència. Artistes com Bertolt Brecht, Hans Eisler, Ernst Toller, Kurt Tucholsky i Friedrich Hollaender provocaven la riallada del públic però alhora els advertien del que estava passant, en un moment en que dir segons què dalt d’un escenari començava a ser perillós. Mentre d’altres miraven cap a una altra banda, ells denunciaven la corrupció dels poderosos, les lleis injustes, i els perills del feixisme a ritme de tango o de foxtrot.

Només la paraula i la música, velles armes de combat, poden rescatar el nostre humor i les nostres esperances. Sortint el passat hivern del teatre Romea, aquest juliol niua al terrat de la Bòbila per portar la música i l’humor més irreverent de la temporada.

 

Entrada lliure. Cal fer reserva prèvia a ccultural.labobila@l-h.cat (aforament limitat)

20 de setembre, 20 h – Biblioteca de Bellvitge
Delafé Nu

Delafé Nu representa l’acostament d’Oscar D’aniello a l’essència literària del seu treball. Tots coneixem la força musical i el valor de les lletres de Delafé, algunes de les quals s’han consolidat com a autèntics himnes urbans (per només citar-ne un parell d’exemples: “Enero en la playa” o “La Juani”, banda sonora de les vides de diverses generacions). Als Terrats en Cultura a l’Hospitalet, D’aniello recitarà algunes de les seves cançons i poemes tal i com varen arribar al món: nus.

Estem acostumats a escoltar les cançons de Delafé amb els arranjaments que l’han consolidat com el màxim exponent estatal del hip hop melòdic. De cara als Terrats, us proposem una experiència diferent: descobrir els temes de l’extensa discografia de D’aniello sense el barroquisme electrònic ni els efectes sonors. A canvi, Rafel Plana l’acompanyarà al piano i ens descobrirà una elegància i subtilesa que de vegades no havíem pogut imaginar. Una mirada inusual, en definitiva, sobre una de les veus més poderoses del panorama musical del nostre país. I una segona oportunitat de poder gaudir-la en un Terrat en Cultura.

Entrada lliure. Cal fer reserva prèvia a ccultural.labobila@l-h.cat (aforament limitat)