Divendres 27 de juny de 2014, 20.30 h
Barri de Sarrià

Kabarett-Protokoll
Helena Tornero

Teatre de Cabaret

Els Terrats en Cultura s’endinsen en el gènere del cabaret amb un espectacle on confluïran teatre i música, en un terrat doble a banda i banda de Barcelona. Tradicionalment, el teatre de cabaret, de gran arrelament a Barcelona, buscava denunciar les injustícies i dibuixar un retrat agut de l’actualitat a partir de la música i de l’humor. Kabarett-Protokoll vol recuperar aquest esperit canalla i compromès a partir de la unió d’Oriol Genís, impulsor del projecte, i Helena Tornero.

Helena Tornero és una de les veus més compromeses i agudes de la nostra dramatúrgia. La temporada passada va revolucionar la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya amb No parlis amb estranys, una ficcionalització de testimonis de memòria històrica que es va convertir en un dels espectacles de l’any. Amb Kabarett-Protokoll, Tornero ens presenta una manera més festiva, però igualment eficaç, de posar el dit a la nafra: mitjançant el cabaret. I a l’escenari, trobarem el músic Óscar Machancoses i l’actor-cantant tot terreny Oriol Genís, que ha destacat en muntatges de teatre i música com À la ville de… Barcelona (dir. Joan Ollé, 2012) o El dúo de la africana (dir. Xavier Albertí, 2007). En un terrat privilegiat de Sarrià, l’equip ens oferirà un testimoni de com a través de la ironia es pot lluitar contra els feixismes.

Col·laboració: 10 €. Confirma assistència (escriu “Kabarett” en el tema del correu) abans del 22 de juny. Aforament limitat.

https://coincidencies.org
#FemunTeC?

Sobre l’espectacle
Fa uns vuitanta anys, unes persones van atacar el feixisme creixent amb unes armes tan punyents com seductores: la paraula i la música. Des de l’escena dels cabarets berlinesos, es van permetre opinar i criticar, sempre amb humor i intel·ligència. Artistes com Bertolt Brecht, Hans Eisler, Ernst Toller, Kurt Tucholsky i Friedrich Hollaender provocaven la riallada del públic però alhora els advertien del que estava passant, en un moment en que dir segons què dalt d’un escenari començava a ser perillós. Mentre d’altres miraven cap a una altra banda, ells denunciaven la corrupció dels poderosos, les lleis injustes, i els perills del feixisme a ritme de tango o de foxtrot.

Molts van pagar el preu amb l’exili, la presó, l’extermini, el suïcidi… Les seves paraules i la seva música, però, segueixen vives. I pensem que ara és un bon moment per a tornar a escoltar-les.

Només la paraula i la música, velles armes de combat, poden rescatar el nostre humor i les nostres esperances. Ens hem trobat i hem començat a donar voltes al tema, a escollir cançons, a cantar-les, a explicar-nos coses sobre aquests temps que estem vivint. I ens hem adonat que volem compartir aquest procés de preparació amb vosaltres allà al davant. Explicar-vos el nostre pla. No sabem ben bé què veureu: un assaig? Una reunió clandestina amb cançons? Un trosset d’alguna cosa que belluga, lluitant per definir-se? No tenim pressupost, no tenim diners, però tenim el record del coratge d’aquells que es van negar a callar. Tenim les seves paraules, el seu humor, la seva música. I les ganes d’uns temps millors. Voleu venir a compartir amb nosaltres aquesta petita llibertat?

Fitxa artística
Direcció: Ester Nadal
Dramatúrgia: Helena Tornero
Música: Óscar Machancoses
Intèrprets: Oriol Genís, Helena Tornero, Óscar Machancoses i Júlia Genís.
Amb cançons de Friedrich Hollaender, Hans Eisler, Bertolt Brecht i altres autors.

Tast de cerveses i vins gentilesa de
Logo_DAMM   ca nestruc petit