Divendres 5 de juny de 2015
Diumenge 7 de juny de 2015
20 h
Barri de La Pau

Ü
El Niño de Elche

Cant Flamenc – Performance

IMG_2781

Col·laboració: 12 €. Confirma assistència a través de correu electrònic a coincidencies@coincidencies.org. Aforament limitat.

Francisco Contreras, “Niño de Elche”, és un artista multidisciplinar que combina el cant i el “toque” flamenc amb la performance, la poesia, la lliure improvisació, el minimalisme, la cançó d’autor, el rock, el cant en moviment o l’electrònica, entre d’altres disciplines.

Ü és una proposta on el Niño de Elche, acompanyat de loops, guitarres, percussió i textos poètics, ens convida a fer un passeig en forma de ferradura: sense principi i sense fi.

Sobre l’artista:

A l’abril va publicar el seu nou projecte discogràfic titulat Voces del Extremos, sobre textos de poetes contemporanis en la línia de la poesia de consciència crítica, acompanyat de músics del panorama alternatiu espanyol i produït per Daniel Alonso (Pony Bravo).

Ha editat treball discogràfics tan dispars com “Mis primeros llantos” (2007), “Si, a Miguel Hernández” (2013), “Las malditas órdenes del coronel” (2013) amb el grup de lliure improvisació Seidagasa o “Strates” amb el guitarrista francès José Sánchez. En el 2011, crea juntament amb el col·lectiu “Bulos y Tanguerías” l’espectacle “Vaconbacon, Cantar las fuerzas” sobre la pintura de Francis Bacon. Va ser convidat pel ballarí Guillermo Weickert en la creació de “Lirio entre las espinas” per al Festival Internacional de Itálica de Sevilla en el 2013.

Ha col·laborat en diverses ocasions amb l’artista Pedro G. Romero. Engega juntament amb el poeta Antonio Orihuela i l’artista Isaías Griñolo la proposta “Cantes Tóxicos”. Col·labora amb el bailaor Juan Carlos Lérida en l’espectacle “Al Cante” i amb Belén Maya realitza l’espectacle Ya¡ Ensayos juntament amb el guitarrista Raúl Cantizano.

Crea amb la ballarina María Muñoz la peça “Siete Lunas”. A més, ha col·laborat amb artistes com Israel Galván, Companya MalPelo, Rocío Márquez, Pony Bravo, José Cicuta, José Luis Ortiz Nuevo, Kiko Veneno, entre d’altres.

Fitxa artística
Guitarra i veu: Niño de Elche